PILE

Pile fra Jernalder og Vikingetid kendes fra mosefund og grave. De er typisk af Fyr og Birk, 8 - 10 mm tykke og med fjer på ca 10 - 15cm længde. Fjerene er klæbet på med trætjære eller harpiks og beviklet med tynd tråd af hør eller nælde.

Pile fra tidlig Middelalder kendes kun fra billedmateriale. Det ser ud, som om fjerene er lidt længere, mest trekantede, men også den runde form kendes ( The Luttrel Psalter ). Det ser ud, som om fjerene er klæbet på med en farveløs lim, hudlim eller kaseinlim og  evt. beviklet med rød silketråd.

Også til jagt er pilene  8 - 10 mm tykke. De passer til en jagtbue på 40 - 60 pund.

Krigspilene fra Henrik d. VIIIs sunkne skib "Mary Rose "( 1535 ) er 12,7mm tykke ved spidsen, op til 31" lange og har haft faner som var 18,5 cm lange. De har hornindsatser ved nockerne, og er beregnet til buer på 80 - 120 lbs.

VORES PILE

Alle vores pile er fremstillet af fyr og behandlet med Danish Oil. De har selfnocks, som er forstærket med hørtråd.

Middelalderkrigspil: De har lange trekantede eller runde  faner som er beviklet i hele fjerens længde. Pileskaftet er af poppeltræ. De er 12,3 mm ved spidsen og 9 mm ved nocken, som har hornindsats. Pilene er 31,5 " lange og passer til en meget kraftig krigsbue på 80 - 100 pund.

 
Webshop fra e-hjemmeside.dk